5 nõuannet algajale investeerijale

Randy Padar on EBSi ettevõtluse ja ärijuhtimise õppekava III kursuse üliõpilane, kes oma vahetussemestri veetis LUISS Business Schoolis Itaalias. Lisaks on Randy ka Üliõpilasesinduse president, EBS investeerimisklubi algataja ja eestvedaja. 

1.       INVESTEERI ISEENDASSE

Alusta investeerimist iseendast, panustades aega ja raha haridusse ning enda teadmiste ja oskuste arendamisse. Kui tegutsed oma valdkonnas sihikindlalt, siis õnnestub ka raha kogumine. Enne, kui hakkad oma raha paigutama, loe läbi mõni investeerimisalane raamat või osale koolitusel.

2.       INVESTEERI AINULT RAHA, MIDA SUL POLE KAHJU KAOTADA

Investeerimisturul tegutsedes tuleb aeg-ajalt ka kaotusi vastu võtta, seega ole valmis tagasilöökideks. Kui tunned, et ei saa raha kaotamist endale lubada, siis liigu tagasi punkti 1 juurde.

3.       SEA ENDALE EESMÄRGID

Selleks, et olla investeerijana edukas ja saada suuremat kasu, pane paika oma strateegia ja otsusta, mida oma rahaga teed ja kuhu seda paigutad. Ilma läbimõeldud strateegiata võid end mõne aasta pärast kahjumist leida.

4.       ÄRA OTSUSTA EMOTSIOONIDE AJEL

Kui oled eesmärgid valinud, siis tasub neid ka järgida. Paljudel turgudel on aeg-ajalt n-ö ülespuhumist, aga Sina ei pea sellega kaasa minema. Jää oma strateegiale kindlaks ja tegutse selle alusel.

5.       ÜMBRITSE END SARNASELT MÕTLEVATE INIMESTEGA

Ümbritsev keskkond muudab meid tahes-tahtmata ja seetõttu tasub suhelda endast targemate inimestega. Investeerimisel kiiremate tulemuste saavutamiseks leia sobivad inimesed, kelle head mõtted ja soovitused Sind edasi viivad.