GALERII: Tallinn valis suuri tegusid

"Suured Teod 2015". Foto autor Harry Tiits.

Kultuurikatlas kuulutati 16. detsembril 2015 toimunud pidulikul auhinnagalal välja Tallinna Spordi- ja Noorsooameti konkursi «Suured teod», «Aasta noorsootöötaja» ja «Laste- ja noortesõbralik ettevõte» võitjad.

«Noorte silmapaistvad teod on alati suureks eeskujuks – nii teistele noortele kui ka täiskasvanuile endile. Need innustavad ja õhutavad märkama meid ümbritsevaid inimesi ning keskkonda. Tänavu oli nominentide seas palju noori ja organisatsioone, kelle teod paistsid silma erakordse ettevõtlikkuse, loovuse ning innovaatilisusega. Meil on hea meel neid vääriliselt esile tõsta ja selle panuse eest tunnustada,» rääkis Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart konkursist ja täitunud ootustest.

Kategoorias «Suured teod Tallinna noortele» tunnistati auhinnavääriliseks Haabersti Vaba Aja Keskuse ja Haabersti noortekeskuse vabatahtlike klubi korraldatud suur tantsuvõistlus «Slide 2015», mis lisaks tantsule kannab ka suuremat eesmärki – üritusega soovitakse suurendada noorte teadlikkust HIVist ja teistest sugulisel teel levivatest haigustest ning nende ennetamise võimalustest. Samas kategoorias märgiti ära veel kolm projekti:

• «Et suvi ei läheks luhta», projekti eestvedajaks Eesti Karate Föderatsioon.

• «Tänavakultuuri ilu ja võlu», projekti eestvedajaks Mustamäe Avatud Noortekeskus.

• «Skype-raamatuklubi», projekti eestvedajaks Tallinna keskraamatukogu.

Kategooria «Tallinna noorte suured teod» võitis Eesti Heliloojate Liidu noortegrupi projekt «mini Eesti Muusika Päevad». Tegu oli klassikalise muusikafestivaliga, mille korraldajateks olid noored. Ära märgiti veel kaks projekti:

• «TEDxLasnamäe 2015 konverentsi korraldamine», projekti eestvedajaks mittetulundusühing Noored Ühiskonna Heaks.

• «Riigikogu liikmed astusid puudega inimeste rollidesse», projekti eestvedajateks MTÜ Pane oma meeled proovile ja Eesti Elektriratastooli Saalihoki klubi.

Eriauhind laste- ja noortesõbralik tegu läks Tallinna keskraamatukogu projektile «Skype-raamatuklubi».

Tallinna laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tiitli võitis Tallinna Vesi, kes lisaks oma töökeskkonnas töötajate laste ja perede väärtustamisele panustab kogukonna heaolusse ja tervislikku eluviisi. Ettevõtte jaoks on olnud oluline koostöö Ristiku põhikooli ja Õunakese lasteaiaga, kus erivajadustega laste heaks on palju ära tehtud.

Tänavu, 2015. aastal, pälvis Tallinna aasta noorsootöötaja auhinna Pääsküla noortekeskuse noorsootöötaja Kadri Agu, kes lisaks igapäevasele noorsootööle on andnud olulise panuse tegevustesse vähe kaasatud noortegruppidega ja osalenud aktiivselt vabatahtlikuna skautluses.

Tallinn tunnustab silmapaistvaid noorsootöötajaid, organisatsioone ja noorteprojekte juba üheteistkümnendat aastat.


Vaata piduliku auhinnagala “Suured teod 2015” fotogaleriid.
Fotode autor Harry Tiits.