Suvel surfama!

Laste surfilaager. Foto: Fansurf Surfikool

Nagu teame, on noorena omandatud asjad palju lihtsamad tulema, sellepärast pakub Fansurf Surfikool juba seitsmendat hooaega palju võimalusi suviseks sportimiseks just lastele ja noortele.

Põnev laagrisuvi surfilaagris

Surfilaagrisse on oodatud kõik aktiivsed ja surfihuvilised lapsed. Eelnev surfikogemus ei ole vajalik. Surfilaagris õpivad lapsed nelja peamist surfiliiki – lainesurf, purjelaud, aerusurf ning teevad tutvust ka lohesurfiga.

Lisaks surfiõppele toimub palju teisi sportlikke mänge ja tegevusi ning põnevaid meisterdamise töötubasid. Meile on oluline tõsta laste teadlikkust mereohtusest seetõttu toimuvad laagrites ka vastavad koolitused.

Laagris osaleja saab kohapeal kasutada surfi- ja spordivarustust ning lastele pakutakse lõunasööki ning õhtuoodet. Igale lapsele on Fansurf Surfikooli poolt olemas kalipso ning päästevest.

Laagri asukohaks on Kakumäe rand.

Laste surfilaagrid Kakumäe rannas /6–10-aastastele

Juunis: 11.–14.06
Juulis: 9.–12.07
Augustis: 6.9.08; 27.–30.08

Tutvuge laste surfilaagrite infoga siin.  

Teismeliste surfilaagrid Kakumäe rannas /8–12-aastastele

Juunis: 25.–27.06
Juulis: 16.–19.07
Augustis: 13.–19.08

Tutvuge teismeliste surfilaagrite infoga siin.  

Noorte surfilaagrid Kakumäe rannas /13–17-aastastele

Juunis: 18.–21.06
Juulis: 23.–25.07
Augustis: 20.–22.08

Tutvuge noorte surfilaagrite infoga siin.

Milliseid surfialasid olemas on?

Surfamine on väga vana spordiala, mis on pärit Hawailt. Tänaseks on surfamise mõiste juba palju laiem, kuna surfistiile, mida harrastada, on päris palju. Eestit ümbritsevad imeilusad rannad ja tuult jagub kõigile. Surfamine levib eestlaste seas tohutu tempoga ja mitte ainult spordialana, vaid ka elustiilina, väga populaarseks on saanud lohesurf, purjelauasõit ja aerusurf.

Aerusurf ehk inglise keeles stand up paddle (SUP) on alguse saanud surfamisest, mil surfiinstruktorid oma õpilastest parema ülevaate saamiseks surfilaual püsti seisid.

Olles kergesti omandatav, on aerusurf tänapäeval tõhusaks lisatreeninguks paljudele sportlastele ning ka lihtsalt meeldivaks ajaviiteks miljonitele inimestele üle maailma. Aerusurf ei vaja tuult ning tänu sellele spordialale on võimalik avastada lisaks randadele ka teisi imelisi veekogusid – jõgesid, ojasid ja järvi ning nautida kaunist Eesti loodust.

Purjelauasõidu nimetus on tulnud sellest, et veesõiduvahend koosneb purjest ja lauast.

Purjelauasõidu selgeks saamine võib alguses tunduda väga raske, aga tegelikult see nii pole – vaja on vaid veidi enam püsivust. Kui kõik see on käes, siis on see parim viis tunnetamaks loodust – vesi ja tuul on vapustav!

Lohesurf on spordiala, kus edasiliikumiseks kasutatakse suurt tuulelohe.

Liuelda saab vees veelaua ja lohega, maal maalaua ja lohega ning lumel lumelaua või suuskade ja lohega. Lohesurf loob kirjeldamatult laheda elamuse, mistõttu on see ala hakanud Eestis kiirelt populaarsust koguma. Olgugi, et lohesurf on füüsilist pingutust nõudev, sobib see igas vanuses harrastajatele. Purjelaual ja lohesurfil on tegelikult väga palju ühist – vee- ja tuuletunnetus, kiiruse ja kontrolli saavutamine.

Tutvu teiste suviste laagritega laste ja noorte suvekalendris!